sâmbătă, 8 decembrie 2012

Cum sa ai o zi buna…

Nu o sa scriu despre credinta si practici religioase. Dar daca ai zile in care ti se pare ca stai pe loc, ce-ar fi sa incerci sa te cunosti mai bine si sa te pui totodata in pielea altora incercand sa intelegi ce simt si de ce reactioneaza intr-un anumit mod?
Ziua 1. Calmul
Propuneti ca tot ce faci azi sa fie prin prisma celui mai calm om de pe pamant. Nu ai voie sa raspunzi artagos, sa te certi, nu ai voie nici macar sa ridici tonul. Atentie…..va fi ziua in care te va scoate din sarite multa lume ;)
Ziua 2. Acceptarea
Un fel de „Yes day”. Daca cineva iti cere ajutorul, daca primesti o invitatie pe care din avant esti tentat sa o anulezi, daca mama ta iti cere sa o ajuti sa pregateasca muraturile pentru iarna…..pur si simplu spune da, fara sa te gandesti ca un alt program mai interesant era in desfasurare.
Bine, e clar ca daca te suna de la banca o sa sari peste „yes day” dar ….merita incercata si asta.
Ziua 3. Falimentul
Ziua in care nu cheltui (aproape) nici un cent. Imagineaza-ti ca esti sarac lipit pamantului si NU AI. Pune-ti sandwichuri la serviciu, mergi cu troleul in loc sa dai banii pe benzina (sau pe jos sau cu bicicleta) nu ai voie sa cumperi mancare din oras (mananci ce ai acasa) haine, rimel, prezervative sau apa minerala :D
E acea zi in care probabil vei ramane fara credit pe telefon, iti va scadea glicemia brusc in plin centru sau ti se va termina gelul de dus si hartia igienica………
 Ziua 4. Sinceritatea
Nu ai voie sa distorsionezi absolut deloc adevarul.
E ziua in care ti se vor pune cele mai stupide sau cele mai neplacute intrebari :D pe care in mod normal ai incerca sa le eviti. Ei bine, azi trebuie sa gasesti un raspuns.
Ziua 5. Meditatia (sau rugaciunea pentru crestini)
Alege 3 momente ale zilei in care sa fi singur si sa meditezi cate 20 de minute asupra unei teme care te relaxeaza. In cele 20 de minute trebuie sa respecte principiile meditatiei . Gasesti instructiuni pe net
Ziua 6. Vizitele
Probabil in orasul in care locuiesti sunt cateva obiective pe langa care treci frecvent dar sunt ani de zile de cand nu ai intrat inauntru sau nu te-ai oprit sa le contemplezi.Fosta scoala, o biserica de alt rit, primaria, o statuie despre care nu stii nimic, un muzeu, o clopotnita,o galerie? Astazi te familiarizezi cu lucruri despre care credeai ca stii suficient :)
Va fi o zi aglomerata in care probabil ti se va parea ca ai chestii mult mai importante de facut decat sa „pierzi vremea” cu astfel de opriri……..
Ziua 7 .Surprizele
Fara sa fie ziua cuiva, alege 3 persoane carora sa le faci mici surprize (placute!!!!) Daca iti suni iubitul de care te-ai despartit acum 8 luni si ii spui ca o sa nasti prin cezariana nu se pune
Ziua 8 Jocul
Daca ai copii, azi joaca-te constientizand ceea ce faci . Dedica-te total, bucura-te.
Daca nu ai copii gaseste o alta modalitate de a te juca – remi , fazan, nu te supara frate, monopoly sau „marocco” cu partenerul sau orice alt joc . Jocurile virtuale nu se pun.
Merita incercata aceasta cura in care isi supui Ego-ul si valorifici altruismul din tine.
Dar nu va fi usor. In fiecare ora din zi trebuie sa iti aduci aminte scopul pentru ca temperamentul tau va incerca probabil sa te faca sa renunti.
Ar trebui sa incep si eu, poate cu toate odata… mai ales atunci cand simt ca nimic n-a mers bine iar eu sunt nervoasa, obosita, iritabila, intoleranta :(
Apropo…….care zi vi s-ar parea mai grea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu