miercuri, 15 februarie 2012

Nu inteleg....

 Eu nu pot sa-i inteleg pe unii de ce sarbatoresc Valentine’s Day.De ce?De ce nu sarbatoresc pe Sfantul Valentin Se spune ca Valentin a fost un preot roman martirizat  in timpul persecutiei lui Claudius in anii 269-270 d.c. Tanar fiind, Valentin ii ajuta pe crestini in vremurile persecutiei. Valentin a fost un preot care casatorea cuplurile in secret, impotriva legii date de Imparatul Claudius care interzisese casatoria. El a fost prins si bagat in inchisoare, unde a devenit un propovaduitor. El se imprieteneste cu fiica temnicerului pe care o convinge sa creada in Dumnezeu. In timpul cat a stat in inchisoare el trimitea mesaje de imbarbatare prietenilor spunandu-le “Amintiti-va de Valentin” si “Va iubesc”.....Asa cum nu pot intelege ca 8 martie este ziua femeii.. De ce ar trebui să sărbătorim Ziua Femeii Creştine, şi nu 8 martie?

Mai întâi, Biserica Ortodoxă a stabilit că sărbătoarea femeilor creştine se face în Duminica mironosiţelor. Femeile creştine sunt mironosiţe, nu în sensul peiorativ pe care îl atribuim astăzi cuvântului (prin falsa evlavie, prin ţinuta exterioară ori prin gesturi liturgice exagerate), ci prin slujirea şi dragostea pe care trebuie să le mărturisească faţă de Creatorul şi Mântuitorul lor. Aşa cum femeile mironosiţe L-au urmat şi L-au slujit pe Hristos în perioada activităţii Sale mesianice, până la moarte şi după Înviere, la fel şi femeile creştine îşi regăsesc menirea adevărată în Biserică, prin slujirea lui Hristos şi a familiilor lor. Nu există pentru femeile creştine o sărbătoare şi o bucurie mai mare decât bucuria  pascală ce decurge din această slujire,,

Un comentariu:

  1. Buna,
    Pe aceste teme se pot face dezbateri de lunga durata.
    Totusi oamenii au extras esenta iubirii de la Santul Valentin si o sarbatoresc in diferite moduri.
    De asemeni, referitor la ziua femeii, oamenii aleg sa sarbatoreasca femeia si sa o omagieze, care dupa parerea mea nu este un lucru rau!
    Mi-am spus punctul de vedere iar acest articol este foarte interesant de dezbatut!
    O saptamana excelenta va doresc!
    Corner of heaven

    RăspundețiȘtergere