vineri, 1 ianuarie 2010

~~~~~~lucian ~~~~~~~~

SA AI UN AN MINUNAT ...DE FAPTE BUNE INCARCAT!
NU UITA,CA NU SE STIE…CAND SFARSITUL O SA–TI VIE!
Ce mult atunci te vei bucura/cand multe virtuti vei avea!
Cand roade multe-ai-adunat/si pe Domnu-ai ascultat!
Al tau sfarsit nu se stie/chiar anul asta poa’sa fie!
De aceea iubite crestine/iti doresc MULTE FAPTE BUNE!!!

http://www.neogen.ro/videos/by/333lucian/view/...

Un comentariu:

  1. Atâta ştiu despre Hristos...

    Un tânăr cu familie, care o bună bucată de timp călcase pe căi greşite, s-a hotărât să se lepede de lumea păcatelor şi să-i urmeze lui Hristos. Prietenilor de pahar nu le-a convenit lucrul acesta şi ori de câte ori îl întâlneau, îl luau în râs. Unul dintre ei, întâlnindu-l într-o zi, îi zise:

    - Deci, ai luat calea bisericii, te-ai convertit la Hristos, aşa-i?

    - Da, zise el cu smerenie.

    - Atunci trebuie să ştii multe lucruri despre Hristos. Spune-mi, în ce ţară s-a născut?

    - Nu ştiu.

    - Câţi ani avea Maria, Maica Domnului, când a fost răstignit Iisus, fiul ei?

    - Nu ştiu.

    - Câte predici a ţinut Hristos?

    - Nu ştiu.

    - Dar ştii foarte puţin şi susţii că te-ai convertit la Hristos!

    - Ai dreptate, prietene. Mi-e ruşine că ştiu aşa de puţine lucruri despre El. Dar un lucru ştiu. Până în urmă cu trei ani eram un beţiv, aveam datorii mari, familia îmi era ameninţată de dezbinare, soţia şi copiii se îngrozeau când mă întorceam seara acasă. Dar acum am terminat cu beţia, nu mai avem datorii, suntem o familie fericită. În fiecare seară copiii mă aşteaptă nerăbdători. Toate acestea le-a făcut Hristos pentru mine. Atâta lucru ştiu, deocamdată, despre Hristos şi mai ştiu că Măicuţa Domnului, este grabnic ajutătoare pentru cei care îşi doresc să vină la Fiul ei! Încearcă şi tu!
    Sf. Serafim de Sarov a zis: „Scopul vieţii omului nu este convertirea neamurilor, ci dobândirea Duhului Sfânt. Iar când omul dobândeşte pe Duhul cel Sfânt, atunci mii de oameni se vor converti în jurul lui”.

    Avva Or a zis: „Când se strecoară în tine vreun gând de orgoliu sau de trufie, cercetează-ţi conştiinţa şi vezi dacă ai păzit toate poruncile, dacă îi iubeşti pe duşmanii tăi şi te întristezi de necazurile lor, dacă te socoteşti un rob netrebnic şi cel mai mare păcătos dintre toţi. Şi atunci nu o să te crezi aşa mare ca şi cum le-ai fi făcut tu pe toate. Ştii doar că un asemenea gând distruge totul”.

    Avva Zenon a zis: „Cine vrea ca Dumnezeu să-i asculte grabnic rugăciunea, de fiecare dată când se ridică [din pat] şi întinde mâinile către Dumnezeu, mai înainte de toate şi mai înainte de a se ruga pentru sufletul său, să se roage pentru sufletul duşmanilor lui. Purtându-se astfel, ori de câte ori Îl va ruga pe Dumnezeu, Acesta îl va asculta”.

    Avva Theodotos a zis: „Nu-l judeca pe desfrânat numai fiindcă tu te înfrânezi. Şi tu încalci legea, dar altfel. Oare cel care a zis „nu preacurvi“, nu a zis şi „nu judeca pe alţii“?

    Sf. Ioan Gură de Aur a zis: „Darul de a răbda necazurile este mai mare decât darul de a învia morţii. Pentru că dacă învie cineva un mort, atunci îi rămâne dator lui Dumnezeu, pentru că rugăciunea i-a fost ascultată. Dar dacă cineva rabdă necazurile, atunci acestuia Însuşi Dumnezeu îi rămâne dator

    RăspundețiȘtergere